Πανάγιω Καραμούζη

Η Πανάγιω Καραμούζη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Άρχισε να παίζει πιάνο στην ηλικία των πέντε χρόνων με δασκάλα τη Μαρία Δούλγερη.

Σπούδασε κρουστά με τον Κρίστοφερ Μπάκα και τον Βλαντιμίρ Αφανάσιεφ στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και με τον Χαράλαμπο Τοκανίδη και τον Δημήτρη Βίττη στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απ' όπου αποφοίτησε με Δίπλωμα Κρουστών το 2006.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Κολωνίας με τους καθηγητές Nicholas Bardach, Werner Otten και Carlos Tarcha απ όπου και αποφοίτησε με Δίπλωμα Μουσικών Σπουδών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Τεχνών της Ζυρίχης με Μεταπτυχιακό στη Μουσική Εκτέλεση και ειδικότητα στα τύμπανα ορχήστρας υπο την καθοδήγηση του Rainer Seegers.

Από το 2015 είναι υποψήφια διδάκτωρας στο Τμήμα Κρουστών και Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παράλληλα διδάσκει Κρουστά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η Πανάγιω έχει συνεργαστεί με πολυάριθμες ορχήστρες, όπως η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τριέρ, η Συμφωνική Ορχήστρα της Ζυρίχης και η Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου. Η Πανάγιω ήταν η κορυφαία τιμπανίστρια της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Σανγκάης από το 2010 μέχρι το 2014 υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Muhai Tang.