Ιγκόρ Εφίμοβ

Η Ορχήστρα

Γεννήθηκε στο Kirov της Ρωσίας. Σπούδασε κλαρινέτο στο Ειδικό Μουσικό Σχολείο και στην Ανώτερη Μουσική Σχολή του Kirov, απ' όπου αποφοίτησε το 1995. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία Gnesin της Μόσχας (τάξη καθ. Butirsky) και αποφοίτησε το 2000 με ειδίκευση "Σολίστ Ορχήστρας", "Σολίστ Μουσικής Δωματίου" και "Καθηγητής Κλαρινέτου". Το 2002 απέκτησε τον τίτλο "Διδάκτωρ Κλαρινέτου".

Σε ηλικία 6 ετών συμμετείχε ως α' κορυφαίος στην Παραδειγματική Ορχήστρα Πνευστών Μόσχας. Έχει συμπράξει ως α' κορυφαίος με την ορχήστρα πνευστών Zuevka, με τις συμφωνικές ορχήστρες Gnesin και Kirov με την συμφωνική ορχήστρα της Ρωσιάς, την ορχήστρα δωματίου Logos της Μόσχας, και κατείχε τη μόνιμη θέση σολιστ μπάσου κλαρινέτου στην Novaya Opera της Μόσχας, υπό τη διεύθυνση μαέστρων όπως E. Kolobov, G. Rogdetsvensky κ.ά. Έχει βραβευθεί σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς κλαρινέτου (Πράγα, Μόσχα, Votkinsj, Kirov, Vladimir, Arhangelsk).

Συμπράττει τακτικά με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, το μουσικό σύνολο Lycey, καθώς και πλήθος συνόλων μουσικής δωματίου.

Διδάσκει κλαρινέτο στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος και στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.