Κώστας Βαβάλας

Ο Κωνσταντίνος Βαβάλας γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1976. Μετά από μερικά χρόνια μετακόμισε με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη, από όπου και κατάγεται. 

Η διαδρομή του στη μουσική ξεκίνησε σε ηλικία 8 ετών. Αρχικά παρακολούθησε μαθήματα φλογέρας και θεωρητικών της μουσικής και αργότερα μαθήματα κλασσικής κιθάρας, για έξι χρόνια, στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος. Σε ηλικία 12 ετών ξεκίνησε μαθήματα Φαγκότου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με καθηγητή τον Βασίλη Ζαρόγκα. Συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία, καθώς το 1994 εισήχθη στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία της Καρλσρούης. Φοίτησε στην τάξη του Gunter Pfitzenmaier, και ειδικεύτηκε στο Φαγκότο και το Κόντραφαγκότο. Αποφοίτησε το 1999 με Άριστα παμψηφεί.

Το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς και την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε επίσης σε διάφορα σύνολα Μουσικής Δωματίου της πόλης. Από τον Αύγουστο του 2003 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης στη θέση του Β’ Κορυφαίου. Από την Άνοιξη του 2012 είναι ιδρυτικό μέλος της Ορχήστρας Μουσικής Δωματίου Contra Tempo.