Νίκος Κυριόσογλου

Ο Νίκος Κυριόσογλου σπούδασε με τους Φανή Καραγιάννη, Νίκο Τασόπουλο και Τατιάνα Παπαδοπούλου. Απόκτησε δίπλωμα με άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, ενώ είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης και της Ανωτάτης Μουσικής Ακαδήμίας του Φράιμπουργκ. Παράλληλα μελέτήσε με κορυφαίους πιανίστες, όπως: Gilead Mishory, Lazar Berman, Δόμνα Ευνουχίδου, Pi-Hsien Chen.

Έχει βραβευτεί σε Πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς Πiάνου. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό: Rainer Moog, Rudolf Koelman, Janos Starker, Adriana Contino, Xenia Jankovic, Young Chung Cho, Denis Bouriakov, Cristoph Henkel, Δημήτρη Πάτρα, Δημήτρη Χανδράκη, DissonArt ensemble. Έχει εμφανιστεί με ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε Γερμανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αγγλία, Σκωτία, Κύπρο. Έχει συνεργαστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα του Κ.Ω.Θ., τη Συμφωνική ορχήστρα της Ακαδημίας του Freiburg , την Κ.Ο.Θ, την Κ.Ο.Α και τη συμφωνική Ορχήστρα της Ε.Ρ.Τ. συνεργαζόμενος με διακεκριμένους μαέστρους (Α. Αγραφιώτης, Ά. Μπαλτάς, Βλ. Συμεωνίδης, Σ. Τσιαλής, Β. Φιδετζής, Ηλ. Βουδούρης).

Έχει ηχογραφήσει για την ΕΡΤ, την E.B.U., τη Radio France και το κανάλι MEZZO, ενώ ζωντανές ηχογραφήσεις του εχουν μεταδοθεί από το Radio Polskie, NRK (Norsk Rikskringkasting), Sveriges Radio, Radio Bartok 3, Radio Romania και από την εκπομπή “Young Talents of the year” 2010 του BBC 3.

Εργάζεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ατο τμήμα « Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης» και στο Μουσικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, ενώ είναι υπέύθυνος καλλιτεχνικού προγραμματισμού του «Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης», μαζί με τον πιανίστα Χαράλαμπο Αγγελόπουλο.