Στέφανος Αλί

Γεννήθηκε στο Αργυρόκαστρο το 1983. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 7 ετών στο Μουσικό Σχολείο Αργυροκάστρου στην τάξη βιολιού του Gj Spiri. Συνεχίζει στο Ωδείο Τσακάλωφ Ιωαννίνων, όπου και αποκτά Πτυχίο Βιολιού με Άριστα Παμψηφεί (2002, Gj Spiri). Το 2005 εισάγεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη βιόλας της Κ. Μητροπούλου. Τον Ιούνιο του 2010 ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης αποκτώντας Δίπλωμα Βιόλας με βαθμό Άριστα.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού και βιόλας με τους Χ. Πολυζωίδη, G. Hamman, Σ. Παπάνα, Χ .Σειρά, V. Antonov, W. Kossjanenko, C. Cernat, J. Harrington, W. Mendhelsson,M. Zemtsov, S. A.Tepl, M. Dispa, R. Wolfe.

Σε ηλικία 10 ετών αποσπά το β΄βραβείο στο Διαγωνισμό S. Shapllo στο Αργυρόκαστρο, για ηλικίες απο 10 εως 18 ετών. Επίσης έχει διακριθεί στους Πανελλήνιους Μουσικούς Μαθητικούς Αγώνες.

Υπήρξε μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Νέων Θεσσαλονίκης ως κορυφαία βιόλα καθώς και έκτακτο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Από το 2005 είναι μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της Καλαμαριάς. Το 2008 ήταν κορυφαία βιόλα στην Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου με περιοδεία στην Γαλλία.

Από το Μάρτιο του 2012 είναι μέλος της Ορχήστρας Δωματίου Contra Tempo. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.