Χριστίνα Κατίδου

Η Χριστίνα Κατίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, έλαβε τα πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Δίπλωμα Πιάνου (τάξη Νίκου Τασόπουλου). Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα φλάουτου.
Έχει συμμετάσχει σε πλήθος σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με διακεκριμένους πιανίστες όπως τους Bernand Ringeissen, Nikolai Petrov, Γεώργιο Χατζηνίκο, Rudolf Meister, Δόμνα Ευνουχίδου κ.α., σε σεμινάρια Μουσικής δωματίου με τους Σπύρο Μουρίκη και το σύνολο Σύγχρονης Μουσικής dissonArt ensemble σε σεμινάρια Σύνθεσης και Θεωρητικών με τον Μιχάλη Τραυλό και τον David Blake.
Ενδιαφέρεται κυρίως για τη σύγχρονη μουσική κι έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου. Συχνά, επίσης, συνεργάζεται με την φλαουτίστρια Εύη Νάκου, παρουσιάζοντας έργα σύγχρονης μουσικής.

Επί σειρά ετών εργάζεται ως μουσικός και παράλληλα φοιτά στο τμήμα Σύνθεσης του Κ.Ω.Θ και στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. Επίσης, είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στον τομέα της Γενετικής Βελτίωσης της ίδιας σχολής.